Atlétika

2018.09.07. 08:24

Halász Bence is az európai válogatottban van

A magyar atléta is tagja az európai válogatottnak a hétvégén Ostravában sorra kerülő atlétikai Kontinentális Kupán.

Székesfehérvár, 2018. július 2. Halász Bence, a férfi kalapácsvetés késõbbi harmadik helyezettje a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2018. július 2-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A magyar kalapácsvető Európa-bajnoki bronzérmesként vívta ki a jogot, hogy az öreg kontinenst képviselje. Minden számban ketten kerültek be a csapatba, de országonként csak egy versenyző jöhetett számításba, s a berlini Eb-n Halász előtt két lengyel dobó végzett. Így a szombathelyi nehézatléta a győztes Wojciech Nowicki társaságában küzdhet meg az amerikai, afrikai és ázsiai ellenfelekkel – vasárnap 14.38 órától -, s járulhat hozzá a sorozatban harmadik európai diadalhoz.

A dobogóra mindenképpen jó esélye van, hiszen a világranglista-vezető Nowicki mellett csak az olimpiai bajnok tadzsik Dilsod Nazarov ígérkezik komoly riválisnak. Kalapácsvetésben egyébként Pars Krisztián a címvédő, aki négy éve Marrákesben 78,99 méterrel győzött.

A világkupa (1997-2006) örökébe lépett Kontinentális Kupát négyévente rendezik meg, harmadszor ezen a néven.

Borítókép: Halász Bence, a férfi kalapácsvetés későbbi harmadik helyezettje a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2018. július 2-án.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában