portugál botrány

2018.07.23. 11:14

Meggondolta magát a Sporting játékosa

Bas Dost meggondolta magát, és mégsem távozik a Sporting Lisboa labdarúgócsapatától, amellyel három évre szóló szerződést kötött.

Sporting's forward Bas Dost (C) reacts after losing the Portugal Cup Final football match CD Aves vs Sporting CP at the Jamor stadium in Oeiras, outskirts of Lisbon on May 20, 2018. (Photo by Carlos Palma/NurPhoto)

A holland csatár elmondta, nagyon nehéz időszakot élt meg, de mindig megmaradt benne az érzés, hogy a májusi botrány ellenére a klubhoz tartozik.

„A támadás után sok szurkoló biztosított az együttérzéséről, miattuk döntöttem úgy, hogy maradok”

- nyilatkozta a 29 éves Dost, aki 2016 óta a Sporting játékosa.

Május közepén a Sporting edzőpályáján ötven, arcát eltakaró huligán randalírozott és agresszíven lépett fel a játékosokkal, edzőkkel és segítőkkel szemben.

A futballisták közül többen megsérültek, a legsúlyosabban Dost, akinek több öltéssel kellett összevarrni a fejét.

A támadók tettét az váltotta ki, hogy a Sporting a bajnokság utolsó fordulójában 2-1-re kikapott a Maritimótól, így a harmadik helyen végzett, és nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

Az eset óta drasztikus változások történtek a klubnál. Távozott az elnök, új vezetőedzőt neveztek ki, több kulcsember eligazolt, míg a randalírozó huligánok legtöbbjét letartóztatták.

Borítókép: Dost fején még látszanak a sérülés nyomai

AFP / NurPhoto / Carlos Palma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában