"így nem lehet..."

2018.07.19. 14:30

Beckenbauer tudja, mi volt a korai német búcsú oka

Franz Beckenbauer szerint a játékosok hozzáállása okozta a német válogatott korai, történelmi búcsúját a vasárnap véget ért oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

12 May 2018, Germany, Munich: Soccer, German Bundesliga: FC Bayern Munich vs VfB Stuttgart at the Allianz Arena: Franz Beckenbauer. · NO WIRE SERVICE · Photo: Thomas Eisenhuth/dpa-Zentralbild/ZB

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

A címvédőként érkezett csapat – fennállása során először – már a csoportkörben kiesett.

„Így nem lehet világbajnokságot játszani”

- mondta a 72 éves Beckenbauer a Bildnek, kiemelve, hogy a futball elsősorban „futójáték”.

„De úgy tűnt, erre nulla a hajlandóság.

A csapat inkább az ellenkezőjét csinálta annak, amit Löw kért”

- fogalmazott a szakember, aki a francia Didier Deschamps és brazil Mario Zagallo mellett elmondhatja magáról, hogy játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnokságot nyert.

Beckenbauer „értelmes döntésnek” nevezte, hogy a kudarc ellenére Joachim Löw marad a szövetségi kapitány, de szerinte a trénernek a jövőben néhány dolgon változtatnia kell.

„A csapatösszeállításnál keménynek kell lennie, ha hálás akar lenni, az nem fogja előrevinni” – utalt Beckenbauer arra, hogy néhány tapasztalt játékos a teljesítményével cserbenhagyta Löwöt Oroszországban.

Borítókép: AFP / DPA / dpa-Zentralbild / Thomas Eisenhuth

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában