CFR

2018.06.13. 15:29

Új edzőt kapott a bajnok Kolozsvár

Edward Iordanescu személyében új edzője van a román bajnok kolozsvári CFR-nek, amelynek vezetősége szerdán mutatta be a szakvezetőt, akivel három évre szóló szerződést írtak alá.

A három nap múlva 40 éves Iordanescu eddig több román élvonalbeli csapatot edzett, közöttük a Pandurii Targu Jiut és az Astra Ploiestit, külföldön egy évig a CSZKA Szófiánál dolgozott. Ő a nagyobbik fia annak az Anghel Iordanescunak, akinek irányítása alatt a román labdarúgó-válogatott az 1990-es években a legnagyobb sikereket érte el.

A CFR-nek azt követően kellett új edző után néznie, hogy a volt tréner, a korábban futballistaként sokáig a Chelsea-nél légióskodó Dan Petrescu Kínába szerződött, miután anyagilag visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Guizhou Hengfeng együttesétől.

Petrescu hat év szünet után vezette ismét bajnoki győzelemre a kolozsvári CFR-t, amely 2008, 2010 és 2012 után a klub történetének negyedik aranyérmét szerezte meg az idén, így a kolozsváriak fogják képviselni Romániát a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában