gyors váltás

2018.06.28. 08:39

Kilenc nap után menesztették a Sporting Lisboa vezetőedzőjét

Sinisa Mihajlovic szerb szakembert három évre szerződtették néhány nappal azelőtt, hogy Bruno de Carvalho elnököt leváltották a bajban lévő klub éléről.

Mindössze kilenc nappal kinevezése után máris menesztették a Sporting Lisboa labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

„A Sporting úgy döntött, véget vet Mihajlovic próbaidőszakának, és felbontja a szerződését”

- mondta szerdán este a nemrég megválasztott új elnök, Jose Sousa Cintra. Hozzátette, keresik az új edzőt, akit a tervek szerint hétfőn be is mutatnak.

Hetekkel ezelőtt a Sporting hét játékosa jelezte, azonnal el akarja hagyni a csapatot, miután májusban a klub edzőpályáján ötven, arcát eltakaró huligán randalírozott és agresszíven lépett fel a játékosokkal, edzőkkel és segítőkkel szemben. Több futballista megsérült, köztük Bas Dost, akinek a fejét találták el a rendbontók.

A holland válogatott játékos mellett a portugál nemzeti együttesben az oroszországi világbajnokságon szereplő William Carvalho, Bruno Fernandes és Gelson Martins is jelezte, hogy máshol kívánja folytatni a pályafutását, mint ahogy Rui Patricio csapatkapitány, Jorge Jesus vezetőedző és Daniel Podence is.

A támadók tettét az váltotta ki, hogy a Sporting a bajnokság utolsó fordulójában 2-1-re kikapott a Maritimótól, így a harmadik helyen végzett, és nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában