sport és művészet

2018.06.29. 15:57

Két Messi is tündökölhet majd a világbajnokságon

Igaz, az egyik csak egy óriásportré képében.

3232631 11/11/2017 Lionel Messi (Argentina) ahead of the football friendly match between the national teams of Russia and Argentina. Alexey Filippov/Sputnik

Hat méter magas és tíz méter széles graffiti-portréval várja Lionel Messit, az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitányát a világbajnoki nyolcaddöntőre Kazany – írta pénteken az Interfax orosz hírügynökség.

A falfestményt az argentin válogatott szálláshelyéül szolgáló szálloda szomszédságában álló épület tűzfalára festette fel a helyi önkormányzat költségvetéséből Dmitrij Kugyinov és Dmitrij Csalov kazanyi, valamint Andrej Toporov és Szergej Akramov jekatyerinburgi művész.

Tavaly, a Konföderációs Kupa alkalmából, amikor a portugál válogatott játszott Tatárföld fővárosában, Cristiano Ronaldónak kedveskedtek hasonló meglepetéssel a helyiek. Kazanyban a „street art” mintegy félszáz labdarúgás témájú alkotása várja a szurkolókat.

Argentína szombaton 16 órától Franciaország ellen lép pályára a Kazany Arénában.

Borítókép: AFP / ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában