fölényes sikerek

2018.04.03. 14:11

Rendkívül egyoldalú a BL-idény

Az eddigi mérkőzések harmada háromgólos, vagy még nagyobb különbséggel végződött, vagyis egyoldalú volt a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényében.

Massimiliano Allegri manager of Juventus during the UEFA Champions League match between Tottenham Hotspur and Juventus at Wembley Stadium, London, England on 7 March 2018. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Giuseppe Maffia

A Sporttanulmányok Nemzetközi Központja (CIES) 29 sorozatot vizsgált a legfrissebb elemzése során, és megállapította, hogy a legtöbb fölényes siker éppen a BL-ben született. A meccsek 29,5 százaléka ilyen volt, ez 8,5 százalékkal több, mint az előző idényben.

A legjelentősebb ligák közül a Premier League-ben a mérkőzések 21,9 százaléka zárult legalább háromgólos különbséggel a kutatás időszakában. A Serie A-ban ez a szám 19,8, a La Ligában 17,9, a Ligue 1-ben 17,6, az Európa Ligában 16,1, a Bundesligában 11,1, a magyar NB I-ben pedig 13,9 százalék. A legszorosabb az orosz élvonal (10,5 százalék).

Magyarázatként a független svájci sportkutató intézet hozzáteszi,

a Bajnokok Ligája egyre kevésbé kiegyensúlyozott, és a közelmúltban Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) elnöke is ezt nevezte a legnagyobb problémának.

A 29 sorozat közül az átlagos gólkülönbség is a BL-ben a legnagyobb (1,87), az orosz és a görög élvonalban a legalacsonyabb (1,18), a magyar bajnokságban pedig 1,32.

Borítókép: a Juventus trénere, Massimiliano Allegri örömködik a Tottenham elleni meccsen

AFP / NurPhoto / Giuseppe Maffia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában