bajnokok ligája

2018.04.23. 16:19

Kahn a döntőbe várja volt csapatát

A volt német válogatott kapus, Oliver Kahn szerint ex-csapata, a Bayern München elbúcsúztatja a címvédő Real Madridot és bejut a döntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Oliver Kahn (R) and Michael Ballack at the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FSV Mainz 05 in the Allianz Arena in Munich, Germany, 23 May 2015. Photo: THOMAS EISENHUTH/dpa - NO WIRE SERVICE -

Forrás: AFP/DPA/ZB

Fotó: Thomas Eisenhuth

„Adódik lehetőség arra, hogy a Realt nyomás alá helyezzék és veszélyesek legyenek” – mondta a 48 éves szakember.

„A Real egy tipikus szakaszos csapat.

Ez azt jelenti, hogy vannak a mérkőzésnek olyan szakaszai, amikor extrém nyomás alatt tartja az ellenfelet, beszorítja a kapuja elé. A Bayernnek akkor kell ugyanezt tennie, amikor a Real éppen kivár” – magyarázta Kahn, aki televíziós szakkommentátorként is tevékenykedik.

A Bayern München szerdán fogadja a királyi gárdát az elődöntő első mérkőzésén, ezt megelőzően kedden FC Liverpool-AS Roma mérkőzésre kerül sor. A visszavágókat jövő héten rendezik, a finálé május 26-án lesz Kijevben.

A bajorok legutóbb 2013-ban játszhattak döntőt a BL-ben, akkor nyertek a Borussia Dortmund ellen.

Borítókép: Oliver Kahn és korábbi csapattársa, Michael Ballack

AFP / DPA / ZB / Thomas Eisenhuth

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában