női tenisz

2018.04.09. 05:58

Babos kikapott Muguruzától a döntőben

A magyar teniszező játszmát nyert, de végül kikapott Monterreyi tenisztornán.

Monterrey, 2018. április 8. Babos Tímea az amerikai Sachia Vickery ellen játszik a mexikói Monterreyben rendezett keménypályás női tenisztorna egyesének elődöntőjében 2018. április 7-én. Babos 1:6, 6:2, 6:2 arányban győzött. (MTI/EPA/Miguel Sierra)

Babos Tímea kikapott a volt világelső Garbine Muguruzától a 250 ezer dollár (63,4 millió forint) összdíjazású keménypályás monterreyi női tenisztorna vasárnapi döntőjében.

„Ott volt az esély a kezemben, de Muguruza régóta top 10-es játékos, ez most is érződött. Nekem is több ilyen meccset kell játszanom, hogy jobban érezzem a ritmust. Az a nagy különbség a legjobbak és a többi játékos között, hogy azonnal ott volt a nyakamon, amint egy picit esett a játékom színvonala, vagy visszavettem, és nem olyan sebességgel játszottam” – nyilatkozta a mérkőzés után Babos Tímea. „El kell hinni, hogy ide tartozom. Szuper lezárása volt a kemény pályás szezonnak!” – tette hozzá.

A Nemzeti Sport szerint a kezdésben Babos magabiztosan nyitott, és bár bréklabdái is voltak ellenfele első szervagémjében, nem sikerült élnie velük. Az ötödik gémig mindenki pontot csinált a saját adogatásából – a magyar játékos három bréklabdát hárított menet közben –, a hatodikban aztán megszakadt a sorminta: Babos fogadójátékot nyert.

5:3-as vezetésénél fordulatos gém következett: előbb neki volt játszmalabdája, majd Muguruzának bréklabdája, a szettet végül Babos nyerte 6:3-ra.

A második szett is jól indult, Babos magabiztosan kezdett, ám Muguruza szoros gémben szépített, majd egy ugyancsak szoros játékban, meglovagolva Babos megszaporodó ki nem kényszerített hibáit, a harmadik bréklabdát már érvényesítette (2:2).

Nagy csata következett, az adogatást végül Muguruza nyerte (3:4, majd 4:6). A döntő játszma öt megnyert adogatójátékkal indult – a nagyon összeszedetten teniszező Babos háromból kétszer nagyon megdolgoztatta spanyol ellenfelét a szerváiért –, aztán a hatodik gémben Muguruza megtörte Babost.

Ezután hiába faragott hátrányéból a magyar, Muguruza tartotta előnyét, és végül megnyerte a tornát (3:6).

Borítókép: MTI/EPA/Miguel Sierra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában