gyűlölet a pályán

2018.04.10. 12:39

A magyarokat gyalázták a Sepsi OSK idegenbeli meccsén

Magyargyalázó, erőszakra uszító, rendkívül vulgáris népzene-feldolgozást játszottak le a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatnak a Juventus Bucuresti elleni, hétfői idegenben vívott mérkőzése előtt - közölte a Főtér.ro portál.

A népzene-feldolgozás a Bukarest melletti Voluntari stadionjában – melyet a Juventus hazai pályaként használ – fél órával a mérkőzés előtt volt hallható, amikor a csapatok melegítettek.

A Juventus vezetői tévedésből használt adathordozóval magyarázták az esetet,

hozzátéve, hogy a stadiont és a bemondót is a FC Voluntaritól bérelték.

Az elsőosztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) közleményben ítélte el a történteket, a szövetség részéről pedig Radu Visan főtitkár hívta fel Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatóját, hogy elnézést kérjen a történtekért és szigorú büntetést helyezzen kilátásba a Juventus számára.

Közleményben ítélte el a történteket a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) is. A szövetség nyomatékosította: a mérkőzéseket a fair-play és a verseny szelleme kell, hogy jellemezze, nem pedig a gyűlölet és az erőszak szelleme. A szövetség közölte: az ügyet a fegyelmi bizottsága vizsgálja meg, mely a mérkőzésről készült hivatalos jelentést veszi alapul az álláspontja kialakításakor.

Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója elmondta: az uszítás bekerült a mérkőzés hivatalos jelentésébe, ezért a Sepsi OSK csak azt várja el, hogy az illetékes szervek végezzék a dolgukat. A klubvezető hozzátette: tudomása szerint egy brassói magánszemély ügyészségi feljelentést is tett az ügyben.

A Sepsi OSK a pályán állt bosszút a történtekért: 2-0-ra legyőzte a Juventust, és ezzel a Liga 1-ben bennmaradást jelentő helyre lépett előre a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában