Phjongcshang 2018

2018.02.26. 10:10

Trump lánya lelépett anélkül, hogy találkozott volna a küldöttséggel

Elutazott Dél-Koreából, a téli olimpia helyszínéről Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya és tanácsadója anélkül, hogy találkozott volna az észak-koreai küldöttséggel - közölte egy amerikai tisztviselő hétfőn.

Ivanka Trump reacts during the final of the men's snowboard big air event at the Alpensia Ski Jumping Centre during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 24, 2018 in Pyeongchang. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Franck Fife

Donald Trump lánya, aki fizetés nélkül látja el az elnöki tanácsadói tisztséget, Washingtonba utazott az amerikai küldöttséggel, amelynek tagjai között volt Allison Hooker nemzetbiztonsági tisztviselő is – számolt be az Egyesült Államok szöuli nagykövetségének egyik munkatársa.

Hozzátette, hogy Ivanka Trump nem találkozott észak-koreaiakkal. Úgy tűnik, hogy a kíséretében lévő nemzetbiztonsági tisztviselő sem folytatott semmilyen megbeszélést.

A phjongcshangi téli olimpia záróünnepségére Phenjan magas rangú delegációt küldött, amelyet Kim Jong Csol, az Észak-Koreai Munkáspárt központi bizottságának alelnöke, a Korea-közi kapcsolatok északi főmegbízottja vezetett.

Korábban olyan találgatások láttak napvilágot, hogy lehetséges egy találkozó a téli olimpia apropójából Dél-Koreában tartózkodó amerikai és észak-koreai küldöttség között.

Mun Dzse In dél-koreai államfő ugyanakkor vasárnap Phjongcshangban fogadta az észak-koreai delegációt. A találkozó, amelyet nem jeleztek előre, egy óra hosszat tartott.

Észak-Korea vasárnap azzal vádolta meg a Donald Trump elnök vezette amerikai kormányzatot, hogy a Phenjan ellen bevezetett legutóbbi, a korábbiaknál szigorúbb gazdasági szankciókkal fokozza a háborús válság szintjét. Történt az annak ellenére, hogy az olimpia okán Korea-közi párbeszéd kezdődött. Phenjan szerint az Egyesült Államok a büntetőintézkedésekkel konfrontációt provokál a Koreai-félszigeten.

Borítókép: Ivanka Trump a téli olimpia helyszínén.

AFP PHOTO / Franck Fife

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában