bayern münchen

2018.01.30. 15:30

Hoeness továbbra is Heynckest akarja a padra

Uli Hoeness, a Bayern München klubelnöke lát esélyt arra, hogy Jupp Heynckes a szezon után is a labdarúgócsapat vezetőedzője maradjon.

„Próbáljuk meggyőzni őt arról, hogy a küldetésének a Bayernnél még nincs vége” – mondta egy düsseldorfi konferencián Uli Hoeness.

Heynckes – aki 2013-ban egyszer már visszavonult – októberben váltotta a kispadon Carlo Ancelottit. A 72 éves tréner szerződése a nyárig érvényes, de a bajor klubnál szeretnék újabb egy évre rábízni a csapat irányítását. A szakember ugyanakkor többször is kijelentette: csak az idény végéig marad.

„Juppnak biztosítani kell az átmenetet az idősebb és a fiatalabb generáció között. Remélem, meg tudjuk őt győzni, hogy vállaljon el még egy évet”

- folytatta Hoeness, aki elárulta: jelenleg tíz százalék esélyt lát arra, hogy hosszabbítsanak a trénerrel. Ennek ellenére sem mondanak le róla, annál is inkább, mert elmondásra szerint edzőkérdésben nincs B-tervük.

Heynckes visszatérését követően a Bayern tizenkilenc tétmérkőzéséből tizennyolcat megnyert, a bajnokságban húsz forduló után tizenhat pontos előnnyel vezet.

Német sajtóhírek szerint Heynckes esetleges utódját illetően nincs egyetértés a müncheni klubvezetők között. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója mindenképpen német edzőt ültetne a kispadra. A sajtó leggyakrabban a Hoffenheim 30 éves edzőjét, Julian Nagelsmannt, valamint a korábbi dortmundi, jelenleg csapat nélküli 44 esztendős Thomas Tuchelt hozza kapcsolatba a Bayernnel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában