Phjongcshang 2018

2017.12.15. 15:55

Elkészültek az olimpiai faluk

Szűk két hónappal a rajt előtt mindkét sportolói falu elkészült a februári, phjongcshangi téli olimpiára, valamint a márciusi paralimpiára.

A jeges sportok versenyeinek otthont adó, tengerparti Kangnungban, illetve a havas sportágak otthonául szolgáló phjongcshangi hegyeknél fekvő két létesítmény összesen 6800 versenyzőt és kísérőt tud fogadni.

Li Hi Pom, a szervezőbizottság (POCOG) vezetője a pénteki avatóünnepségen úgy fogalmazott, a két olimpiai falu a játékok örökségeként szolgál majd, és a benne található lakásokra már megvannak a vevők.

A phjongcshangi téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik, az első beköltöző sportolókat február elsejére várják. A 922 lakásos kangnungi falu csak az olimpia idején üzemel majd, a 600 lakásos phjongcshangi viszont a paralimpián is. Előbbi 5,2 milliárd, utóbbi 4,34 milliárd forintnak megfelelő wonba került.

Ez lesz az első téli játékok a Koreai Köztársaságban, amely szöuli helyszínnel 1988-ban nyári olimpiának adott otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!