Bajnokok Ligája

2017.09.25. 13:19

Dortmundban padlóra küldhetik a Realt

A német bajnokságban éllovas Borussia Dortmund a címvédő Real Madridot fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában a keddi játéknap rangadóján.

Real Madrid's forward from Portugal Cristiano Ronaldo (C) gestures during the Spanish league football match Deportivo Alaves vs Real Madrid CF at the Mendizorroza stadium in Vitoria on September 23, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ander Gillenea

A fennállásuk legjobb bajnoki rajtját produkáló dortmundiak még gólt sem kaptak a Bundesliga első öt fordulójában, és a hatodikban is 6-1-re verték odahaza a Borussia Mönchengladbachot. A német pontvadászatban már 19 gólos Dortmund a BL-ben egyelőre nem remekel, mivel az első körben 3-1-re kikapott a Tottenham Hotspur vendégeként.

A La Ligában is címvédő Real szombaton 2-1-re győzött az Alavés stadionjában, ezzel sorozatban 12. bajnoki találkozóját nyerte meg idegenben, és beállította az FC Barcelona 2010/11-es spanyol csúcsát. Zinedine Zidane együttese azonban így is hét pontra van az éllovas katalánoktól – rossz hazai mérlege miatt –, ráadásul a francia vezetőedző sérülés miatt a Westfalenstadionban sem számíthat alapemberei közül Marcelóra és Karim Benzemára. A Borussia mellett szólhat, hogy három-három győzelem és döntetlen mellett még sosem kapott ki otthon a Realtól, amely viszont utóbbi 37 BL-találkozóján rendre betalált a kapuba. A madridiaknál Cristiano Ronaldo jubilálva folytathatja ezt a sorozatot, a portugál csatár ugyanis 150. alkalommal lép pályára az európai porondon.

Ami a két gárda egymás elleni BL-mérlegét illeti, 12 meccsből négyet a Real, hármat a Borussia nyert, míg ötször – így az előző szezon két csoportmérkőzésén is – döntetlen született.

A jövő évi világbajnokságra is készülő orosz hatóságok komoly teszt előtt állnak, mivel kedden és szerdán két angol csapat látogat el Moszkvába. A Liverpool kedden a Szpartaknál, míg másnap a Manchester United a CSZKA-nál vendégeskedik, és a két ország táborai között feszült a viszony azóta, hogy a tavalyi Eb-n az orosz huligánok megtámadták az angol drukkereket Marseille-ben. A brit kormány ezért azt kérte a kiutazó szurkolóktól, hogy ne viseljenek klubszíneket, illetve ne járkáljanak egyedül Moszkvában.

Borítókép: A Real Madrid csatára, Cristiano Ronaldo a Deportivo Alaves elleni 2-1-re megnyert találkozón a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

AFP PHOTO / Ander Gillenea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában