Oscar-díjas rendező

2021.07.21. 18:00

Chloé Zhaot is meghívták a Velencei Filmfesztivál zsűrijébe

Az idei Oscar-díjas Chloé Zhao, A nomádok földje rendezője is meghívást kapott a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijébe. A zsűri elnöke Bong Dzsun Ho Oscar-díjas dél-koreai rendező lesz – jelentették be kedden a szervezők.

A kínai származású amerikai Chloe Zhao kezében a legjobb rendezõnek járó díjjal a 93. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadó gálán a Los Angeles-i Union Station pályaudvaron kialakított sajtószobában 2021. április 25-én. Chloe Zhao A nomádok földje (Nomadland) címû filmjével érdemelte ki az elismerést. A gálát a koronavírus-járvány miatt a hagyományokkal szakítva két Los Angeles-i helyszínen, a Dolby Színházban és a Union Station pályaudvaron rendezték meg az Oscar-jelöltek részvételével, közönség nélkül.

Forrás: MTI / EPA / Pool

Fotó: Chris Pizzello

A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál zsűrijében az olasz rendező Saverio Costanzo, Virginie Efira belga-francia színésznő, Cynthia Erivo brit színésznő, énekesnő és zeneszerző, Sarah Gadon kanadai színésznő és producer, Alexander Nanau román filmrendező, valamint a kínai származású rendező és filmproducer, Chloé Zhao is helyet kapott. Zhao tavaly A nomádok földje című filmjéért kapta meg az Arany Oroszlán-díjat Velencében. Később a rendezői Oscar-díjat is elnyerte, és alkotása a legjobb film Oscar-díját is elvitte.

Bong Dzsun Ho Élősködők című filmjéért 2019-ben Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban, majd az amerikai filmakadémia négy Oscar-díját is átvehette.

Borítókép: a kínai származású amerikai Chloe Zhao kezében a legjobb rendezőnek járó díjjal a 93. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadó gálán a Los Angeles-i Union Station pályaudvaron kialakított sajtószobában 2021. április 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!