Koronavírus

2022.01.08. 06:10

Határozatlan időre elhalasztották a Grammy-díjátadót az omikron miatt

Az elmúlt évben is elhalasztották a gálát a járvány miatt, akkor január helyett márciusban tartották meg egy kisebb közönség előtt.

A koronavírus omikron variánsának gyors terjedése miatt határozatlan időre elhalasztották az idei Grammy-díjátadó gálát, amelyet január 31-én tartottak volna meg egy Los Angeles-i arénában, a CBS televízió pedig élő közvetítésével. A CBS és az amerikai lemezakadémia, a National Academy of Recording Arts and Sciences – NARAS közös közleménye szerint a gála megrendezése jelen körülmények között túl kockázatos lenne.

A jelöltek nevét novemberben jelentették be. Jon Batiste amerikai dzsessz-, blues- és rockzenész kapta a legtöbb, 11 jelölést, őt Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R követi 8-8 jelöléssel.

Az elmúlt évben is elhalasztották a díjátadót a koronavírus-járvány miatt. Akkor január helyett márciusban tartották meg a gálát, amely előre felvett részekből és egy kisebb közönség előtt, a távolságtartási szabályok betartása mellett megrendezett fellépésekből állt.

Az idei est házigazdája Trevor Noah lett volna.

A szervezők remélték, hogy ezúttal visszatérhetnek már a gála szokásos formájához egy nagyobb közönség előtt

Forrás: Don Emmert / AFP

A CBS és a NARAS a döntést megelőzően konzultált a helyi hatóságokkal, egészségügyi szakértőkkel és a művészekkel is.

Zenei közösségünk tagjainak, a közönségnek és a produkciókon fáradhatatlanul dolgozó több száz embernek az egészsége és biztonsága a fő prioritásunk – közölték a szervezők.

A szórakoztatóipar más eseményeit is törölték vagy elhalasztották, mások mellett a Sundance Filmfesztivált és a Critics Choice Awards gáláját is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!