gyász

2021.05.19. 07:28

Elhunyt a Beethoven filmek és Az éjszakai rohanás sztárja

Elhunyt 86 éves korában kedden connecticuti otthonában Charles Grodin amerikai színész, az Éjszakai rohanás és a Beethoven című vígjátékok sztárja – közölte a The New York Times Grodin fiára, Nicholasra hivatkozva.

Beethoven 1992 Real Brian Levant Charles Grodin. COLLECTION CHRISTOPHEL © Universal Pictures / Northern Lights Entertainment (Photo by Universal Pictures / Northern Li / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP) / Restricted to editorial use related to the film or the individuals involved (producers, directors, authors, actors, etc.) The rights of publicity of any person depicted in the photos are not granted Mandatory credit of the film company and photographer

Forrás: AFP / Universal Pictures / Northern Li / Collection ChristopheL

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

A színész rákos megbetegedésben szenvedett.

Hollywoodi kollégái sorra méltatták Grodin életművét.

„Chuck ugyanolyan jó volt emberként, mint színészként”

– mondta róla az Oscar-díjas Robert De Niro a Deadline.com hírportál szerint. Közös filmjüket, az 1988-as Éjszakai rohanást nagyszerű projektként jellemezte, amely Grodin munkásságának köszönhetően még jobb lett.

Steve Martin humorista Grodint az egyik legviccesebb embernek nevezte, akivel valaha is találkozott.

Grodin pályafutását a New York-i Broadwayn kezdte. Első filmes szerepeit a Rosemary gyermekében (1968) és a 22-es csapdájában (1970) játszotta. Ismertté igazán az 1980-as években vált Az éjszakai rohanás (1988) és A piros ruhás nő (1984) című filmekkel, később pedig a Beethoven 1 és 2 (1992, 1993), illetve a Dave (1993) című vígjátékokkal.

Borítókép: Grodin az 1992-es Beethoven című filmben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!