Krimi

2023.06.10. 22:00

20 év letöltendőt kért az ügyész az M. Beátát brutálisan meggyilkoló egyetemi tanárra

B. Ferenc összeomlott, "sajnálja" a történteket.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Nagy port kavart az eset tavaly májusban, amikor B. Ferenc egykori egyetemi tanárt azzal gyanúsították, hogy megölte a barátnőjét. Most az ügyész a maximálisan kiszabható, húsz év letöltendő börtönbüntetést kérte a férfira.

Napokig keresték M. Beátát, de a rendőrök már csak a holttestét találták meg. A gyanú szerint barátja, B. Ferenc végzett vele, testét a Bihar és Kolozs megye határán fekvő, Nagybáród községhez tartozó Báródsomos településen hagyta. A férfit letartóztatása óta a szamosújvári börtönben tartják fogva. 

Megállapították, hogy a gyilkosság elkövetésének időpontjában a férfi nem szenvedett kóros elmeállapotban. Vádbeszédében az ügyész a gyilkosság körülményeit ismertetve elmondta, B. Ferencnek tudatában kellett lennie tettei következményeivel, ebben az esetben a kiszabható legsúlyosabb büntetést  húsz év letöltendő börtönbüntetés. 

Az ügyész felhívta a figyelmet a férfi előéletére: korábbi barátnője nyilvános bántalmazása miatt egy év három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Illusztráció: Shutterstock
Fotó: vchal

Az áldozat családjának ügyvédje, Máté András Levente felidézte, hogy az áldozat meggyilkolása tönkretette a családot, amely mind a mai napig nem heverte azt a sokkot, amit Beáta elvesztése okozott.

B. Ferenc védőügyvédje, Dan Iovănaș elmondta: védencénél számos pszichés betegséget állapítottak meg, és arra is felhívta a figyelmet, hogy még a nyomozati szakasz idején beismerte tettét, ezeket figyelembe véve a védőügyvéd azt kérte a bírótól, hogy csökkentse harmadával a leendő büntetést.

Alig hallható hangon maga B. Ferenc is felszólalt. Elmondta, hogy a gyilkosság idején súlyos egzisztenciális problémái voltak, és depresszióval is küszködött, korábban pszichiátriai kezelés alatt is állt. Azt azonban a bíró kérdésére megerősítette, hogy M. Beáta megölésekor nem kapott semmilyen kezelést. 

Ugyanakkor azt mondta, "nem tudja felidézni", akkor milyen állapotban volt, de az emberölés hatására "összeomlott", és "sajnálja a történteket" - írja a Life.hu a Maszol.ro nyomán.

Az elsőfokú ítéletet július 6-án fogják kihirdetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!