Krimi

2023.04.01. 05:00

Illegális bevándorlókat csempészett a 81 éves nagypapa, elkapták a magyar rendőrök

A laoszi születésű francia állampolgárságú férfi ellen vádat emelt a Siklósi Járási Ügyészség.

Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint a 81 éves férfi 2022 szeptemberében - az elárás során ismeretlenségben maradt társával - Magyarországról Nyugat-Európába akart juttatni illegális határátlépőket. Ennek érdekében a vádlott egy görög honosságú személygépkocsival 2022 szeptemberében Budapestről az ország déli részébe indult - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből.

Időközben két vietnámi és egy nepáli állampolgár Horvátországba utazott azzal a szándékkal, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak. Ennek érdekében kapcsolatba léptek egy ázsiai férfival, aki a három személyt gépkocsival Zágrábból a magyar-horvát határ közelébe szállította. 

Innen a három bevándorló a Dráva folyóig gyalogolt, ahonnan egy csónakkal Magyarország területére léptek. Ezután a korábban kapott térképes útmutatásokat követve egy megbeszélt helyen várták a számukra ismeretlen, a későbbi szállításukban segédkező vádlott megérkezését.

A vádlott a három várakozó illegális bevándorlót az autójába felvette, majd elindult velük. A rendőrök azonban röviddel ezt követően intézkedtek vele és a határsértő személyekkel szemben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!