Krimi

2022.11.02. 12:38

Megható: így találtak rá a Sas-hegyen eltűnt kétéves kisfiúra

A kisfiú kirándulás közben tűnt el a hegyen, ahol a csapatok megfeszített erőkkel keresték. Végül egy rendőr talált rá, a megható pillanatokról pedig felvételt is készítettek.

1218680176

Fotó: Halinskyi Max

Igazán drámai, de végül örömtelien záródó hétvégén vannak túl a cseh hegyimentő csapatok és rendőrök.

 

A Sas-hegyről érkezett ugyanis egy riasztás, miszerint egy kétéves kisfiú eltűnt.

 

A hívás szombat kora este futott be, eszerint a fiúcska a szüleivel és a család barátaival kirándult, azonban egy óvatlan pillanatban már csak hűlt helye volt, hiába szólongatta a család és a barátok is, a kisfiú valósággal kámforrá vált. A szülők haladéktalanul riasztották a segélyhívót, a mentőszolgálatok így rekordgyorsasággal a helyszíne értek, és rögtön kutatni kezdték a fiút. A gyermek keresésébe aztán csakhamar bekapcsolódott a rendőrség, továbbá a hivatásos és önkéntes tűzoltók és a hegyimentő-szolgálat is – írta a Paraméter nyomán a Bors.

Semmit nem bíztak a véletlenre, a rendőrök helikoptert is bevetettek, így szerencsére nem sokkal később meg is találták a gyereket, akinek Lucia Konečná rendőrségi szóvivő szerint a nagy riadalmon kívül komoly baja nem esett.

 

A rendőrség azóta a helikopterről készült hőkamerás felvételeket is közzétette, rajta azokkal a szívfacsaró pillanatokkal, amikor a kisfiú rémülten bolyong az erdőben: a felvételen ugyanis látszik, hogy az alak ide-oda cikázik, hol fut, hol pedig zavarodottan megáll, egészen addig, amíg a helikopterről ki nem szúrják, majd fentről instruálják a keresőcsapatokat. 

 

A videón ezután már csak az örömteli pillanatokat látni, ahogyan az egyik rendőr végül rátalál a zaklatottan szaladó gyerekhez, majd kézen fogja, és együtt sétálnak tovább előre, miközben nyugtatni próbálja a fiúcskát.

 

„Ne félj, megvagy, ne félj!”

 

– Mielőbb megkezdjük a keresését, annál nagyobb az esélye, hogy épségben megtaláljuk. Ugyancsak érvényes, hogy minél kisebb gyermekről van szó, annál fontosabb, hogy a lehető leggyorsabban jelentsék az eltűnését – idézte a lap a rendőrségi csapat vezetőjét, Libor Hakent.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint a kisfiút csaknem százan keresték, és nem egészen 90 perccel az eltűnése bejelentését követően meg is találták. Mint mondták, a legfontosabb az ilyen esetben a gyorsaság.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!