Érzéketlen csaló

2022.05.10. 11:41

Öt emberrel végzett a kamu orvos

Gyilkossággal, csalással és közokirat-hamisítással vádolják a magát aneszteziológusnak kiadó nőt.

A német Meike S. 2021 óta áll a Kasseli Regionális Bíróság előtt több gyilkosság elkövetése miatt.
A németországi Fritzlar kórházban végzett műtétek során Meike volt a felelős a betegek altatásáért. A Bild információi szerint az 51 éves nő soha nem szerzett orvosi diplomát, és hamis adatok megadásával, csalással szerzett aneszteziológusi állást.
Meike eredetileg politikai pályára készült, de amikor 2012-ben Bad Emstal polgármesterjelöltjeként megbukott a választásokon, úgy döntött, egy magasztosabb célt szolgálva orvosnak áll – persze mindennemű végzettség és szaktudás nélkül. Noha 
a nő biokémikusként doktorált, de a segédorvosi állásához szakmai gyakorlatra és megfelelő szakirányú végzettségre lett volna szüksége. Ennek megszerzése azonban nem jelentett sok fejtörést a nőnek, ugyanis okiratok hamisításával hamarosan fel is vették egy klinikára. 

Meike 2015 és 2018 között Fritzlarban dolgozott altatóorvosként, ahol a műtétek során 450 beteggel került kapcsolatba – közülük öten nem sokkal később életüket vesztették. A legfiatalabb áldozat 2017-ben egy 58 éves családapa volt. A vesebetegségben szenvedő középkorú férfi rutinműtétre érkezett a klinikára, ám két nappal később, az altatásban végzett műtét után elhunyt. Egy másik, 80 éves férfi és három nő nem sokkal a Meike S. által asszisztált altatásos műtétet követően vesztette életét – az ügyészség szerint végül az ötből csak három halálesetet sikerült Meikére bizonyítani.Az áldoktornő a vallomásában azzal próbált érvelni, hogy mindig kifogástalanul végezte munkáját, sosem volt rá panasz. A tárgyalás során sem látszott rajta megbánás.Az ügyészek életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérik, de egyelőre nem tudni, mikor hirdetik ki az ítéletet – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!