Felháborító!

2022.05.10. 12:26

A rendőrség szerint 47 burgenlandi lopás írható egy 11 fős magyar betörőbanda számlájára

Burgenlandban nyomozás folyik egy magyar betörőbanda ellen, akik a rendőség tájékoztatása szerint 47 lopást követtek el Burgenland déli részén és Bécsújhely (Wiener Neustadt) térségében. Négy tagot már letartóztattak és elítéltek, hét másik személyt pedig még mindig keresnek.

A burgenlandi állami rendőrség hétfői beszámolója szerint a férfiak valószínűleg motorkerékpárokat és kerékpárokat, quadokat, autókatalizátorokat és autószállító pótkocsikat loptak el – írja a vaol.hu.

A tizenegy 21 és 33 év közötti magyar személy a nyomozás alapján 2020 decembere és 2021 augusztusa között tört be pincékbe, kerékpártárolókba és hulladékgyűjtő pontokba.

A rendőrség 2021 augusztusában Pinkafőn (Pinkafeld), egy betörés után szerzett tudomást a férfiakról. Ekkor a bűncselekmény során megzavarták őket, járműveiket és az eltulajdonított holmikat a helyszínen hagyták. Ezek pedig fontos adatokat szolgáltattak a nyomozóknak.

A burgenland.orf.at tudósításában olvasható, hogy a banda egyik tagja 24 hónap börtönbüntetést kapott, másikuk pedig többéves börtönbüntetését tölti Magyarországon. Két tettestársat pedig feltételes szabadságvesztésre ítéltek. Hét személyt továbbra is keresnek, ellenük uniós elfogatóparancsot is kiadtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!