Lebukott

2022.03.13. 14:15

Tizenhat éves embercsempészt fiút kaptak el a rendőrök

A papírok és jogosítvány nélkül közlekedő fiatalember migránsokat szállított a keleti határtól Ausztria felé.

Több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt tartóztatott le a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára egy litván fiút, aki a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenhatodik életévét sem töltötte be - írja Magyarország Ügyészsége közleményében.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú Litvániában, az interneten keresztül keresett munkát. Ennek során bízták meg azzal, hogy még az országában vegyen át egy személygépkocsit, majd azzal jöjjön Magyarországra, amelyet 2022. március 5-én megtett. 

 

Forrás: Ügyészség.hu

 

A gyanúsított a további utasítások alapján a szerb-magyar határhoz ment tovább, ahol hét, Magyarország területére illegálisan bejutott szír, illetve szomáliai állampolgárt vett fel, hogy az országon keresztül utazva a nyugati határhoz szállítsa őket.

 

A jármű útközben Lovászpatonánál meghibásodott és megállt, ezért az utasok az út menti árokban rejtőztek el. A bejelentésre kiérkező rendőrök megtalálták a migránsokat és a fiatal sofőrt, akinek sem jogosítványa, sem pedig iratai nem voltak, az adatainak közlésekor először négy évvel idősebbnek vallotta magát.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt. A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés veszélyére figyelemmel az ügyészi indítványban foglaltak alapján egy hónapra elrendelte.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!