Tragédia

2021.11.23. 06:42

Felfoghatatlan tragédia: 46 ember, köztük 12 gyerek halt meg egy súlyos buszbalesetben

Felborult és kiégett egy észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra Bulgáriában – jelentette a BGNES bolgár hírügynökség. A Szófiát Blagoevgraddal összekötő autópályán történt szerencsétlenségben 46 ember vesztette életét, köztük 12 gyermek.

Korábban 45 halottról szóltak a hírügynökségi jelentések. A halottak között van a buszsofőr is.

A szerencsétlenséget túlélő hét sérültet kórházba szállították. Állapotuk Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint nem súlyos.

Bulgária ideiglenes kormányfője, Sztefan Janev a baleset helyszínére utazott. „Ez egy hatalmas tragédia” – mondta, részvétét fejezve ki az áldozatok gyászoló családjainak.

Fotó: AFP / Dimitar Kyosemarliev

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök szintén részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. A kormányfő szerint az áldozatok között feltehetőleg voltak észak-macedón állampolgárok. A politikus néhány órával a baleset után külügyminiszterével, Bujar Oszmanival a bolgár fővárosba utazott.

Az áldozatok többsége nyilvánvalóan albán volt. Az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban bejegyzett busz Törökországból érkezett, és Észak-Macedónia felé tartott.

A vizsgálat szerint a busz nem sokkal hajnali 2 óra (00.00 GMT) után nekiment egy szalagkorlátnak, majd felborult és kigyulladt.

Diana Ruszinova közlekedési szakember úgy vélekedett, hogy az érintett autópályaszakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron át kátyúkat javítottak ki munkások.

Az útszakasz, ahol a baleset történt, dombos területen fekszik, és gyakori balesetekről ismert – közölte az állami rádióval a szomszédos település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!