Bulvár-celeb

2021.10.03. 18:12

Irodaépületre zuhant egy kisrepülőgép Milánónál, a fedélzeten mindenki meghalt

Irodaépületre zuhant egy kisrepülőgép vasárnap a Milánó melletti San Donato Milanese településen, a fedélzeten lévő nyolc ember életét vesztette.

Forrás: MTI / Epa Ansa / Andrea Fasani

A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről indult a szardíniai Olbiába. Szemtanúk beszámolói szerint a kisgép motorja kigyulladt. A román pilóta vezette gép a startot követő tizenegy perccel egy irodaépületre zuhant, amely szintén lángra kapott.

Fotó: MTI / Epa Ansa / Andrea Fasani

A gép utasai külföldi turisták voltak, egyes sajtójelentések szerint francia állampolgárok, de az olasz hatóságok szerint a halottak azonosítása még folyamatban van. Az áldozatok között egy gyermek is van.

A kétemeletes épületben keletkezett tűz eloltására a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki. Az irodaház felújítási munkálatok miatt a baleset idején szerencsére üresen állt.

Giuseppe Sala milánói polgármester személyesen érkezett ki a helyszínre, hogy összehangolja a mentési munkálatokat. Az olasz légiközlekedési hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Fotó: MTI / Epa Ansa / Andrea Fasani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!