Komoly fejtörés

2022.05.25. 10:21

Valami furcsa történik a világegyetemünkkel: megmagyarázhatatlan dolgot fedeztek fel

A tudósok sem képesek megmagyarázni azt, ami az univerzummal történt. Áttörés várható a fizika terén.

Valami rendkívüli történik az univerzumunkkal, amit nem lehet megmagyarázni a jelenlegi fizikával – derült ki a NASA felfedezéséből.
A Hubble űrteleszkóp adatai azt mutatták, hogy hatalmas eltérés van az univerzum jelenlegi tágulási sebessége és az ősrobbanás utáni sebessége között. A szakértők most döbbentek rá a nagy különbségre, hogy befejezték egy 30 éves adatgyűjtés folyamatait - írja a dailymail nyomán a Bors.
Ezeknek az információknak a birtokában a Hubble több mint 40 tér- és időjelzőt tudott azonosítani, amik segítségével a tudósok pontosabban mérhetik az univerzum tágulási ütemét. Minél pontosabbá válnak azonban ezek a mérések, annál inkább arra utalnak, hogy valami furcsa történik – közölte az amerikai űrügynökség.

Ennek az eltérésnek az oka továbbra is rejtély. De a Hubble adatai, alátámasztják azt az elképzelést, hogy valami furcsa dolog történik, valószínűleg valami új fizikai jelenségnek lehetünk a tanúi – mondták a NASA illetékesei.
A szakértők az 1920-as évek óta tanulmányozzák a világegyetem tágulási sebességét Edwin P. Hubble és Georges Lemaître csillagászok mérései alapján.
Amikor a NASA az 1970-es években megtervezték a nagy űrteleszkópot, a költségek és a rendkívüli technikai erőfeszítések egyik elsődleges indoklása az volt, hogy a Tejútrendszerünkben és külső galaxisokban megfigyelhető, periodikusan fényesedő és halványodó csillagokat, a Cepheidseket fel lehessen kutatni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!