Ijesztő

2022.03.01. 06:00

Félelmetes potyautas került elő egy konténerből Angliában

A személyzet tagjai majdnem halálra rémültek, amikor megtalálták a rakomány között a mérges pókot.

Az angliai Hull városának kikötőjében találták meg a munkások a rémes nyolclábút, amelyről később kiderült, hogy a világ legnagyobb pókjának egy példánya. Az állat még Kínában került a konténerbe, ahol egy hónapon át életben tudott maradni élelem és víz nélkül – írja a Life.hu. 

 

Ez a fajta akár 30 centiméter hosszúra is megnőhet. A dokkmunkások szerencséjére a most megtalált példány csupán 6 centis volt.

 

A mérges vadászpókot végül a helyi állatvédelmi szervezet fogta el. A tájékoztatásuk szerint  nagy mérete ellenére ennek a póknak a csípése nem halálos, de kellemetlen tüneteket okozhat. Ilyen a szapora szívverés, a hányás és a fejfájás.

 

A szervezet elmondása szerint most először jutott be ez a pókfajta az Egyesült Királyság területére. Nem ritka, hogy egzotikus állatok a külföldi szállítmányok közé bújva utaznak az országba, már több rovar, pók és hüllő is érkezett így Angliába, amelyeket rendszerint véletlenül csomagolnak az áruk mellé.

 

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!