Bulvár-celeb

2021.05.20. 19:50

Hetei vannak hátra a kisbabának, hogy orvosi segítséget kapjon

A szülők már többször felkeresték a kórházat a kisbabával, hogy távolítsák el a gyermek arcáról az elváltozást, ám úgy tűnik mindenhol falakba ütköztek.

Forrás: Bors /GoFundMe

A két hónapos Vienna Brookshaw hatalmas anyajeggyel a homlokán született, ami az orvosok szerint ugyan ártalmatlan, de a kislány szülei aggódnak, hogy később súlyos mentális és önértékelési problémákat okoz majd gyermeküknek. Édesanyja felkereste a kórházat, hogy távolítsák el a gyermek arcáról az elváltozást, ám úgy tűnik mindenhol falakba ütköztek. A brit egészségügyi rendszer ugyanis nem támogatja az ilyen műtéteket, ezért a szülőknek kéne kifizetni a beavatkozást, ami a kórházi költségek nélkül is 11 ezer fontba, vagyis 4,5 millió forintba kerül.

Az sem mindegy, hogy mikor műtik meg a gyermeket. Ha túl sokáig várnak akkor valószínűleg kevésbé lesz sikeres a beavatkozás és a műtét utáni heg is erősebben megmarad a kislány homlokán.

Éppen ezért tíz hónapos korában kellene lennie az első műtétnek, majd fél évvel később a következőnek, és újabb fél év múlva az utolsónak.

A szülőknek viszont nincs pénzük arra, hogy a kórházi költségeket fedezzék, a műtétre azonban minél hamarabb időpontot kellene kérniük. Így a kislánynak mindössze hetei vannak hátra ahhoz, hogy ezek a dolgok elrendeződjenek.

– Vienna egy nagyon bájos és imádni való kisbaba.

Ha rajtunk múlna nem változtatnánk rajta semmit, de félünk attól, hogy ha közösségbe megy a többi gyerek bántani fogja az anyajegy miatt.

– kesergett az édesanya.

A család végső elkeseredésében egy adománygyűjtő oldalon próbálta összegyűjteni Vienna műtétjére való összeget, ami a névtelen jótevőknek köszönhetően néhány nap alatt meg is lett – írja a Mirror nyomán a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!