Bulvár-celeb

2021.04.02. 05:48

Életveszélybe került egy 9 éves kislány, miután megharapta a hörcsög

A kisgyermek a szerencséjének köszönheti, hogy életben maradt, miután aranyhörcsögétől összeszedett egy brutális fertőzést.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Nem mindennapi történetről számoltak be a Somersetben található Larkhall városából. Egy édesanya ugyanis azt állítja, 9 éves kislánya szerencsés, hogy életben maradt, miután megharapta a hörcsöge – írja a Ripost.

Sapphire Swannack a kezében tartva játszotta hörcsöggel, amikor az váratlanul megharapta az ujját. Az édesanyja, Lucie Swannack antibiotikumot adott gyermekének, mert azt gondolta annyi is elég lesz.

A rágcsálók terjeszthetnek betegséget, figyelni kell a tartásuknál

Ám Sapphire ujja feldagadt és a karján is kiütések jelentek meg. Miután a kislány rosszabbul lett, az édesanyja kórházba vitte. Az orvosok azonnal vért vettek tőle, és mivel nagyon gyorsan vert a szíve, rögtön egy intravénás kezelésben is részesítették a pokoli kínoktól szenvedő kislányt.

„Antibiotikumot adtam neki és azt feltételeztem, ettől meg fog gyógyulni – olyan elfertőződött sebekről hallott már az ember, amiket kutya- vagy macskaharapás okoz, de nem egy nyavalyás hörcsög” – mondta a The Sunnak az aggódó édesanya.

Az ápolók a magas láza miatt először azt hitték koronavírusos lett a kisgyermek, de a tesztje negatív lett. Így másnap reggel altatásban megműtötték, ami során kitisztították és összevártak a sebét.

„A vérmérgezéstől, akár meg is halhatott volna” – tette hozzá az édesanya. A hörcsögöt pedig a kislány felépüléséig egy rokonukhoz költöztették át.

A hörcsögök harapásától is el lehet kapni veszélyes fertőzést, de vizeletükkel a Weil-betegséget is terjeszthetik, ez a Leptospira baktériummal terjed és egy igen komoly fertőzést idézhet elő az emberi szervezetben. Agyhártyagyulladást, máj- és veseproblémákat, valamint a vázizmok megbetegedését idézheti elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!