Bulvár-celeb

2021.03.12. 07:05

Kiderült a titok, ennyit örökölt Diana hercegnő után Harry

Milliárdos tételről van szó, Harrynek mégis dolgoznia kell ha meg akar élni, az örökség tetemes része ugyanis már elfogyott.

Princess Diana (R) and her son Harry watch the march past on a dais on the mall as part of the commemorations of VJ Day on August 19, 1995. - The commemoration was held outside Buckingham Palace and was attended by 15,000 veterans and tens of thousands of spectators. (Photo by Johnny EGGITT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Az Oprahnak adott nagy visszhangot keltő hétvégi interjúban Harry elmondta: a Diana hercegnőtől örökölt vagyona nélkül esélyük sem lett volna új életet kezdeni.

Amikor a hercegnő 1997-ben elhunyt, nagyjából 8,9 millió dollárt azaz 2,78 milliárd forintot hagyott külön Harry és William részére. Ez a befektetéseknek köszönhetően szépen gyarapodott:

Harry körülbelül 13 millió dollárnyi örökséggel, lett gazdagabb, ami átszámítva 4,28 milliárd forintnak felel meg, persze csak első hallásra sok: a pár Santa Barbara-i otthona 14,6 millió dollárba került a párnak, és vissza kellett fizetniük azt a 3 millió dolláros közpénzt amelyet annak idején brit otthonuk felújítására költöttek.

Napok óta tele van velük a sajtó
Fotó: AFP

 

Ráadásul ez hiába nagyon sok pénz, de lényegesen kevesebb, mint amennyit Vilmos és a gyerekei megkaptak.

Bár a neki járó több mint 10 milliárd forintnak megfelelő összeg mindenképp tetemes, a 2 éves Charlotte hercegnő ennek több mint tízszeresét örökli majd, még a 4 éves György hercegnél is többet – írja a Ripost.

Mindez a brit örökösödési rend megváltoztatásával magyarázható, 2015-től ugyanis megszűnt a fiú utódok elsőbbsége, így Charlotte hercegnő születésével Harry az ötödik helyre csúszott vissza a sorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!