akinek jó az átlagos..

2021.02.22. 19:50

A szexszakértő szerint eddig kell tartania egy átlagos együttlétnek

Ebben nincs nagy átlag, minden párnak az az ideális, ahogy jólesik nekik.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ausztrál Nadia Bokody utánajárt a témának, mégis meddig tart az ideális szexuális együttlét. A gondolat onnan indult, hogy neki 20 perc bőven elég volt, míg párja még órákig csinálta volna – írja a life.hu.

Nadia végzett néhány kutatást és első körben Alfred Kinsey szexkutató 1948-as tanulmányát találta meg, aki arra a következtetésre jutott, hogy a férfiak háromnegyede két perc után elélvez. Talált azonban egy, a Journal of Sexual Medicine című folyóiratban megjelent 2008-as cikket is, amely szerint az átlagos szexuális aktus három és hét perc között van, míg egy másik tanulmány szerint 33 másodperc és csaknem egy óra közötti tartományban van.

Fotó: Shutterstock

„Érdekes, hogy míg a kutatások elsöprő mértékben azt mutatják, hogy a nőknek több időre van szükségük az orgazmus eléréséhez, mint a férfiaknak, tipikusan a férfiak és nem a nők vágynak a hosszabb együttlétre” – nyilatkozott Nadia a Daily Starnak.

Ennek leginkább a pornófilm lehet az oka. A kutatások szerint a 18–24 éves fiatalok legalább egynegyede támaszkodik erre, mint a szexuális nevelés egyik formájára.

Tekintve a pornófilmekben látott tartós merevedéseket és maratoni szexuális együttléteket, érthető, hogy rövidnek tűnhet, ha valaki nem lépi át a 10 perces határt. Valójában nem létezik normális dolog, ha a szexről van szó„ – mondta ki a lényeget a szakértő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!