Ország-világ

2021.01.24. 09:25

Kiszivárgott a mélyen őrzött titok: ezért szakított családjával Harry herceg

Harry herceg döntése sokkolta a családját és a brit alattvalókat is. Most kiderült, mi volt a mozgatórugója.

(FILES) In this file photo taken on July 14, 2019 Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (L) and Britain's Meghan, Duchess of Sussex arrive for the European premiere of the film The Lion King in London on July 14, 2019. - Meghan Markle's high-profile lawsuit against a British newspaper group for privacy and copyright breaches returns to court in London on Tuesday, with the former royal potentially days away from winning the case. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Harry herceg és Meghan döntését még mindig nem tudta feldolgozni a közvélemény, most azonban egy szakértő meglepő magyarázatot talált a váratlan fordulatra:

a herceg unokahúga és kisebbik unokaöccse, Charlotte és Lajos érdekében is döntött a szakítás mellett. Ezzel ugyanis példát állíthat eléjük,

amelyet felnőve ők is könnyedén követhetnek, amennyiben megelégelik a királyi család merev szabályok közé szorított életét – írja a Daily Star nyomán a Ripost.

Katie Nicholl, a királyi család szakértője szerint azzal, hogy Harry és Meghan a Buckingham-palotától távol, a közemberekéhez egy fokkal jobban hasonlító magánéletet választott magának, évtizedekre előrenyúló hatást is kiváltott. Ugyanis az örökösödési sorrendben hátrébb álló, ma még gyerekkorú hercegnő és herceg akár példát is vehet nagybátyjukról, és hozzá hasonlóan lemondhat a királyi család tagjaira rótt feladatairól a békésebb, csendesebb élet érdekében.

Fotó: AFP

Nicholl arról is beszélt, hogy Harry herceg ugyan Észak-Amerikába szeretett volna költözni, de korábbi adományozó, támogató szerepkörétől nem kívánt volna megválni – azonban II. Erzsébet királynő és tanácsadói közölték, hogy nem lehet egyik lábbal itt, a másikkal pedig ott. Így végül Harry a teljes szakítás mellett döntött, és amerikai otthonába már egyetlen korábbi feladatkörét sem vitte magával.

A szakértő szerint, ha Charlotte vagy Lajos felnőve úgy dönt, hogy hercegi szerepkörük helyett civil életet választ magának, nem lesz ugyan könnyű dolga, de nagybátyjuk már kitaposta az utat, így sokkal kevesebb botránnyal járna egy újabb szakítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!