megrázó

2021.01.30. 08:00

10 év emlékeit vesztette el az édesanya a horrorbalesetben: saját gyermekeit sem ismeri fel

Brutális balesetet élt túl egy kétgyermekes édesanya: a karambol után nem csak az utóbbi 10 év emlékeit vesztette el, de úgy tűnik, új emlékeket is képtelen gyűjteni az eset óta.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Részegen, 110 kilométeres óránkénti sebességgel, strandpapucsban vezetve csapódott először két parkoló kocsinak, majd pedig egy fának Mercedesével egy 26 éves, kétgyermekes édesanya.

A Kingston upon Hull városában élő Amy Williams utasát csigolyatörés és bélátfúródás miatt kellett kórházba szállítani a 2019 márciusában történt baleset után.

Ő azóta teljesen felépült – maga a sofőr azonban nem volt ilyen szerencsés – írja a Bors.

Gyermeki állapotba került

A balesetben Williams olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy alighanem véglegesen sérültek a mentális képességei.

A kétgyermekes anyára – és gyermekeire is – édesanyja felügyel a nap 24 órájában. A szakértők szerint ugyanis sérülése gyermeki mentális állapotba taszította a 26 éves nőt, aki képtelen folyamatos koncentrációra, képtelen visszaemlékezni az elmúlt hét-tíz év eseményeire – így gyermekei születésére is –, emellett a rövidtávú memóriájával is komoly gondok vannak.

Az orvosok diszexekutív szindrómát, valamint retrográd és anterográd amnéziát diagnosztizáltak nála.

A bíróság a héten hozott döntést Amy Williams részeg száguldozása ügyében. Noha bűnösségét megállapították, a tárgyalást vezető Mark Bury bíró úgy döntött, sérülése mellett kegyetlenség lenne börtönbe küldeni, így a 16 hónapos szabadságvesztést két év felfüggesztettre módosította – számolt be az esetről a Hull Live.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!