drámai tévedés

2020.12.27. 15:50

Már 18 lakó halt bele a koronavírusba egy idősotthonban a Mikulás látogatása után

A Mikulás-ünnepség szervezői csak mosolyt akartak csalni az idős lakók arcára, de nagyot hibáztak.

Forrás: Shutterstock

Már 18 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak egy belgiumi idősotthonban, ahol egy Mikulásnak öltözött férfi fertőzhette meg a lakókat. Az Antwerpen tartománybeli Mol városának Hemelrijck nevű otthonában a The Sun értesülései szerint 121 lakó és a személyzet 36 tagja kapta el a vírust, amelynek az ünnepekig 13 idős esett áldozatul. Helyi hírek szerint

Szenteste és karácsony napján újabb öt lakó vesztette életét, így az áldozatok száma 18-ra emelkedett.

Az idősotthon vezetése december elején szervezett Mikulás-ünnepséget a lakóknak, ahová egy Télapót is leszerveztek, így kedveskedve az időseknek karácsony előtt. Az ünnepség után nem sokkal azonban a férfi elkezdte észlelni magán a koronavírus tüneteit, majd pozitív tesztet produkált – írja a Bors.

Az otthon fenntartójának tájékoztatása szerint az ünnepségen betartották a kötelező óvintézkedéseket, de az eseményen készült képeken látható, hogy bár a Mikulás és segítői viseltek szájmaszkot, nem tartották a kötelező távolságot az idős lakóktól, akiken maszk sem volt. Marc Van Ranst belga járványszakértő szerint nem jelenthető ki biztosan, hogy a beöltözött férfi fertőzte meg a lakókat, ahhoz túl sokan betegedtek meg az idősotthonban. Valószínűleg a rossz szellőztetés segítette a fertőzés terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!