Járvány

2020.05.11. 07:54

Sting volt a legnépszerűbb a virtuális élmények jótékonysági aukcióján

A sokszoros Grammy-díjas énekes-dalszerzővel, színésszel való közös éneklés lehetőségéért 137 ezer dollárt (44 millió forint) fizetett a legtöbbet ajánló rajongó.

Musician STING Presentation of the International Music Award (IMA) at the Verti Music Hall in Berlin, Germany on 22.11.2019. | Usage worldwide

Forrás: AFP

Fotó: Picture-Alliance via AFP

Sting volt a legnépszerűbb a hírességekkel közös virtuális élmények jótékonysági aukcióján, amelyen 450 ezer dollár (145 millió forint) gyűlt össze a koronavírus-járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került közösségek támogatására.

A sokszoros Grammy-díjas énekes-dalszerzővel, színésszel való közös éneklés lehetőségéért 137 ezer dollárt (44 millió forint) fizetett a legtöbbet ajánló rajongó a Sotheby's aukciósház és a Google május 1-től 8-ig tartó közös jótékonysági árverésén.

A győztes licitálók a Google Meet szolgáltatásán keresztül cseveghetnek a kulturális, a sport, a tudományos és a zenei élet neves képviselőivel.

A „tételek” között szerepelt egy kávézás Hillary Clintonnal, egy dal feléneklése Stinggel és egy beszélgetés Russell Schweickarttal, az Apollo-9 legénységének tagjával.

A legelszántabb licitálók Patrick Stewarttól leshetik el a „shakespeare-i színjátszás” alapjait, kikapcsolódhatnak a The Strokes amerikai rockegyüttessel vagy virtuálisan bebarangolhatják a Downton Abbey című népszerű televíziós sorozat helyszínéül szolgáló hampshire-i kastélyt.

A győztes licitálók eldönthetik, hogy egymaguk élvezik ki vagy megosztják másokkal az élményt.

Az aukció bevételének egésze az International Rescue Committee (IRC) nevű globális segélyszervezethez kerül, amely a járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került közösségek támogatására fordítja az összeget Európában és az Egyesült Államokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában