Járvány

2020.03.30. 17:12

Így énekeltek a világsztárok az adománygyűjtő koronavírus-koncerten (videó)

A Grammy-díjas énekes-dalszerző Billie Eilish a kanapéján énekelt, Elton John gyerekei zongoráján játszott, a Backstreet Boys pedig öt helyszínről jelentkezett be a koronavírus-járvány elleni küzdelemre gyűjtő jótékonysági koncerten, amelyet vasárnap szerveztek Amerikában több tucatnyi zenész sztár részvételével.

Billie Eilish amerikai énekesnő érkezik a 92. Oscar-gálára a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Davis Swandon

Az IHeart Living Room Concert for America fellépői között volt Mariah Carey, Camila Cabello, Alicia Keys, Shawn Mendes és Sam Smith is. Az egyórás műsort a Fox televízió közvetítette reklámok nélkül. Az adással nemcsak a járvány miatt megviselt közönséget akarták szórakoztatni, hanem a betegség elleni küzdelem élvonalában dolgozók számára gyűjtöttek adományokat, és egyúttal az alapos kézmosás és a távolságtartás fontosságára is felhívták a figyelmet.

Orvosok, ápolók és tudósok dolgoznak az élvonalban. Élő bizonyítékul arra, hogy a legtöbb szuperhős nem visel köpenyt. Reméljük, hogy ez a kis szórakoztatás felderítheti és táplálhatja a lelketeket

mondta Elton John, a közvetítés házigazdájaként.

A fellépők, köztük Ellen DeGeneres humorista, színész, az R&B énekes Lizzo és a countryzenész Tim McGraw telefonjukon, otthoni kamerájukkal vagy online platformokkal közvetítették műsorszámukat. Az előadások között ápolók, orvosok, eladók, az alapellátásban dolgozók rövid személyes történeteit játszották be, akik megosztották tapasztalataikat a harmadik hete otthon élő Amerikáról.

A rádióállomásokon is sugárzott koncerten az ételbankokkal kapcsolatban álló Feeding America alapítvány és egy gyermekmentő alapítvány számára gyűjtöttek pénzt.

Bár még nincs hír a teljes bevételről, az első tíz percben már több mint egymillió dollár (323 millió forint) gyűlt össze a Procter & Gamble félmilliós adományából, amit a Fox televízió ugyanannyival egészített ki.

Lady Gaga, aki rózsaszín melegítőben és kapucnis pulcsiban jelentkezett be, részvétét fejezte ki mindazoknak, akik szeretteiket veszítették el a járvány miatt, vagy elvesztették a munkájukat.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=169&v=_ptAm_JDZQQ&feature=emb_logo

Alicia Keys a Rise Up című számot énekelte, Dave Grohl a My Herót, Billie Joe Armstrong pedig a Boulevard of Broken Dreams akusztikus verzióját adta elő.

Ha majd kijutunk ebből a szörnyűségből, remélem kedvesebbek leszünk egymáshoz és tisztességesebbek egymással

üzente Elton John a közönségnek.

Borítókép: Billie Eilish amerikai énekesnő érkezik a 92. Oscar-gálára a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!