világsztár

2020.02.11. 17:10

Először koncertezik Magyarországon Machine Gun Kelly (videó)

A sokoldalú rapper június 28-án érkezik hazánkba.

Machine Gun Kelly performs live at Fabrique in Milano, Italy, on September 08 2019. Machine Gun Kelly (abbreviated as MGK), is an American rapper and actor from Cleveland, Ohio. MGK embarked on a musical career as a teenager, releasing a mixtape in 2006. He went on to release four more mixtapes. (Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto)

Forrás: AFP

Fotó: Mairo Cinquetti

Az Eminemmel is rapcsatába keveredő, egyébként rendszeresen világsztárokkal kooperáló, színészként is aktív Machine Gun Kelly június 28-án adja első magyarországi koncertjét a Budapest Parkban.

A Texasban született, de Clevelandben nevelkedett Machine Gun Kelly – született Colson Baker – 2006 környékén kezdte el szállítani mixtape-ek formájában a frissítő és zavarbaejtően őszinte trackeket.

2009-ben már a világhírű harlemi Apollo Theatre tehetségkutatóját is megnyerte – ráadásul ő volt az első rapper, aki ilyen eredményt ért el az eseményen.

 

A texasi SXSW fesztiválos fellépése után rögtön P. Diddy vette szárnyai alá, és le is szerződtette saját kiadójához.

Első lemeze tehát már igencsak jó kezekben jelent meg – a 2012-es Lace Up pedig rögtön a Billboard lista negyedik helyén nyitott és rengeteg díjat zsebelt be az Év Legjobb Új Előadójaként.

Innen tehát nem volt megállás, a következő évben megjelent Black Flag mixtape-n már olyan neves előadók szerepeltek vele, mint French Montana, Pusha T, Meek Mill, Wiz Khalifa és Kellin Quinn (Sleeping with Sirens).

2015-ös második nagylemeze, az erősen sötét hangulatú, önéletrajzi elemekből építkező General Admisson volt az első anyag, amit már ténylegesen Machine Gun Kelly név alatt jelentetett meg. Az album a Billboard R&B/Hip-Hop albumlista élén debütált, és megint olyan sztárokat vonultatott fel, mint például Kid Rock. Ezt követően szintén egy kollaborációval robbantott – Camila Cabellóval közösen felvett Bad Things című kislemeze egy újabb löketet adott neki a világhír felé – nem mellesleg mindkét előadónak ez volt az első dala, ami a rádiós lista első 10 helyezettje közé jutott.

És mindez még csak az előfutára volt 2017-ben megjelent Bloom című albumának, amin olyan további világsztár előadók működtek közre, mint Hailee Steinfeld, Ty Dolla $ign, James Arthur vagy Quavo (Migos).

A hangos sikereket követően egy nem várt kontextusban is Kellyre terelődött a reflektorfény, ugyanis Eminem egy korábbi kommentjét felhasználva erősen nekiment Not Alike című dalában.

Persze Kellyt sem kellett félteni, azonnal partner volt a rapcsatában, és Rap Devil című trackjében deklarálta, hogy Eminem már a múlté.

A Bloomnál sokkal sötétebb, kevésbé popos, inkább a trap felé kitérő Binge EP-t tavaly egy újabb sztárparádés (Yungblud, Travis Barker, Trippie Redd, Lil Skies, Naomi Wild) lemez követte. A legutolsó információk alapján pedig megint valami újban, pontosabban egy pop punk projektben sántikál, amiben tettestársa ismét a Blink 182 dobos Travis Barker lesz.

A zeneileg igencsak termékeny Machine Gun Kelly színészként is időről időre megcsillantja tehetségét.

2014-ben debütált a Túl a fényeken című filmben; a Pearl Jam roadját alakította a Roadies című sorozatban; szerepet kapott a Netflix nagysikerű Bird Box című mozijában; Tommy Lee-t alakította a Mötley Crüe dokumentumfilmjében, de szerepelt a Sundance fesztiválon tavaly debütált Big Time Adolescence vígjátékban is.

A sokoldalú rapper karrierjében tehát egyetlen percre sincs megállás – a benne rejlő féktelen energiát pedig élő koncertjein ereszti szabadjára – most először ennek a hazai közönség is szem- és fültanúja lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!