van rá oka?

2019.08.11. 08:00

Plágiummal vádolja egy dalszerző Lady Gagát

Steve Ronsen azt állítja, hogy az Oscar-, és a Golden Globe-díjakat is elnyerő Shallow című dalt az énekesnő az ő 2012-es Almost című számáról koppintotta.

Forrás: AFP/Warner Bros

Fotó: Collection Christophel

Hosszú hónapokkal a Csillag születik legújabb változatának premierje után, most keresetet nyújtott be a bíróságon Steve Ronsen dalszerző, aki azt állítja, hogy Lady Gaga Shallow slágerét az ő 2012-es Almost című dalából plagizálták – írja a Just Jared alapján a hirado.hu.

A férfi súlyos milliókban reménykedik, ráadásul az ügyvédje is bizakodó, aki egy független szakértővel már összevetette a két dalt. Az eredményeket Lady Gagához és ügyvédjéhez is eljuttatták, mely szerint a két mű szakaszaiban komoly hasonlóságot mutat.

Mindeközben Lady Gaga jogi képviselője nevetségeznek titulálta a beadványt, szerint a felperes csupán könnyű pénzszerzési lehetőséget remél. A díva azonban erős meggyőződéssel és kitartással készül a jogi csatározásra, ugyanis a vádat teljesen alaptalannak tartja, a dal saját ötlet, melyben Mark Ronson és Anthony Wyatt is közreműködött, és melyért a legjobb eredeti filmbetétdal kategóriában a szerzők elnyerték az Oscar-, és a Golden Globe-díjakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!