szexuális zaklatás vádja

2019.01.01. 11:29

Kevin Spacey nem ússza meg a tárgyalást

Mindenképpen bíróság elé kell állnia január 7-én.

US actor Kevin Spacey speaking at the Bits and Pretzels founders' and investors' festival in Munich, Germany, 24 September 2017. The start-up festival runs until 26.09.2017. Photo: Matthias Balk/dpa

Forrás: AFP / dpa

Fotó: Matthias Balk

Spacey ellen szeméremsértés és bántalmazás miatt emelt vádat egy hete egy massachusettsi ügyész. A színész bírósági tárgyalását január 7-re tűzték ki, ám Spacey azzal a kéréssel fordult az illetékes bírósághoz, hogy ne kelljen megjelennie tárgyalásán, mondván „jelenléte még inkább felnagyítja az ügyet övező negatív publicitást”.

Juliane Balliro, Spacey egyik ügyvédje a beadványban azzal érvelt, hogy az „ügyet páratlanul nagy figyelem kíséri mind a helyi sajtóban, mind a televíziókban és szerte az Egyesült Államokban, és ügyfelének megjelenése kockáztatja az esküdtszék tagjainak megfertőződését”.

Thomas Barrett illetékes bíró hétfőn elutasította a beadványt, amelyet Spacey anyakönyvezett nevén Kevin Fowlerként írt alá.

Egy másik beadványában a kétszeres Oscar-díjas, 59 éves színész közölte, ártatlannak fogja vallani magát a január 7-i vádemelési tárgyaláson.

Az ügyészség vádja szerint Spacey 2016 júliusában a Massachusetts államban található Nantucket szigeten egy bárban alkoholt vett az akkor 18 éves fiúnak, majd megfogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani.

A vádat Heather Unruh tévés műsorvezetőnek, a fiú anyjának állításaira alapozták, aki 2017-ben vádolta meg az amerikai színészt azzal, hogy fiát szexuálisan bántalmazta.

A színész egy hete egy videoüzenetben közölte, nem fogja megfizetni annak az árát, amit nem követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!