SZIN

2018.12.18. 09:38

A Clean Bandit is érkezik Szegedre

Itthon ezúttal csak a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) találkozhatunk 2019-ben a nemrég új lemezzel előrukkoló brit elektropop sajátos stílusú zenekarával, a Clean Bandit-tel.

Clean Bandit attends the Cadena 100 'Por ellas' Photocall at Wizink Center in Madrid on October 20, 2018 (Photo by Gabriel Maseda/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

A SZIN első bejelentésében szerepel továbbá három hazai zenekar, illetve előadó. A Follow the Flow és az Anna and the Barbies idén nem voltak Szegeden, Rúzsa Magdi pedig még sosem lépett fel a Tisza-parti fesztiválon. A fesztivált idén 2019. augusztus 28-31. között rendezik.

A Clean Bandit zenekar folyamatosan feszegeti a modern pop határait az elektronikus, dancehall, klasszikus, R&B és pop műfajok változatos keverékével. A nagy áttörést 2014-ben a Grammy nyertes ‘Rather Be’ jelentette, Jess Glynne-nel kooperálva.

2016-ban jelent meg a 10 millió eladott példányt produkáló ‘Rockabye’ single Sean Paul és Anne-Marie közreműködésével. A dal több mint 40 ország sikerlistájának élmezőnyébe hajította a bandát és 9 héten keresztül foglaltak helyet az Egyesült Királyság listáinak élén.

Ugyanígy nagy ívet futott be a ‘Symphony’ vagy például a ‘I Miss You’, Julia Michaels-szel. 2018. november végén jelent meg Clean Bandit új lemeze a ’What is Love?’, ami az elmúlt 3 év munkásságának gyümölcseit szedte egy kosárba és indított egy izgalmas fejezetet a zenekar életében.

Három hazai produkció is nyilvánossá vált a SZIN-en. Először lép fel a szegedi fesztiválon az arénákat púposra töltő Rúzsa Magdi. Idén nem láthattuk a fesztiválon, de jövőre érkezik a SZIN-re “friss hangzásával és a jelenkorra tűpontosan reflektáló üzeneteivel” a Follow the Flow és a koncertjein hatalmas energiákat felszabadító Anna and the Barbies.

Az ország legzsebbarátabb fesztiváljára már csak 500 darab Early Bird bérlet kapható, amíg el nem fogy, 17.990 forintért.

Borítókép: A Clean Bandit zenekar Madridban

AFP / NurPhoto / Gabriel Maseda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!