hiába a kritikák

2018.10.07. 19:35

Nincs meglepetés – robbantotta a mozit a Venom

Nyolcvan millió dollárral az eddigi legjobb október havi nyitóhétvégi bevételt produkálta az észak-amerikai mozikban a Venom című thriller Ruben Fleischer rendezésében.

British actor Tom Hardy and British writer Kelly Marcel arrive for the premiere of 'Venom' at the Regency Village theatre in Westwood, California, on October 1, 2018. / AFP PHOTO / Frederic J. BROWN

Fotó: AFP

A Marvel-képregényen alapuló látványos anti-szuperhős film, Tom Hardyval a főszerepben, a lesújtó kritikák ellenére hozta a jó eredményt. A korábbi októberi nyitóhétvégi rekordot a Gravitáció állította fel 2013-ban 55,7 millió dollárral. 205,2 millió dollár összbevétellel a Venom globálisan is októberi nyitórekordot döntött. A filmben Tom Hardy alakítja Eddie Brock újságírót, aki természetfölötti képességekre tesz szert egy Venom nevű földönkívülinek köszönhetően.

A ranglista második helyén kezdett a hétvége egy másik premierfilmje, a Csillag születik Bradley Cooperrel és Lady Gagával a főszerepben. A zenés romantikus produkcióra 42,6 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és a kanadai mozikban, 66 százalékban nők és 68 százalékban 35 évesnél idősebbek. Az Oscar-esélyesként emlegetett produkció immár a harmadik feldolgozása az 1937-es ősfilmnek, és az első olyan film, amelyben Lady Gaga főszerepet játszik.

A harmadik helyen a második hete futó Apróláb családi animáció végzett 15 millió dollárral, negyedik az ugyancsak második hete játszott Esti iskola vígjáték lett 12,3 millió dollárral.

Borítókép: a főszereplő, Tom Hardy és Kelly Marcel, a Venom forgatókönyvírója

AFP / Frederic J. Brown

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!