nemes ügy

2018.08.08. 16:14

Tengerpartot takarított nyaralás közben Hamilton

A Forma-1-es pilóta gyakran hangoztatja, mennyire aggasztja a mindent ellepő műanyagszemét. Most egy akció keretében tett is ellene.

A Mercedes bajnoka, Lewis Hamilton Görögországban nyaral, utazásáról azonban ezúttal nem a megszokott „bulis képeket” osztotta meg követőivel, hanem egy videót, melyben egy környezetvédelmi akcióban vesz részt.

Az M4Sport cikke szerint a pontversenyt vezető pilóta barátaival – és feltehetően több aktivistával – közösen műanyagszemetet szedett Míkonosz szigetének egyik tengerpartján. Hamilton egyébként az utóbbi időben több alkalommal is hangot adott annak, mennyire bosszantja a tengerek partjain felhalmozódó műanyagszemét.

„A világ egyik legszebb helyén járunk, és akkor egy ilyen szeméthalomba botlunk” – panaszkodott közösségi oldalán.

„Valamit tennünk kellett, ezt nem lehet tétlenül nézni. Szeretném, ha látnátok, milyen hatása van annak, ha műanyagot vásároltok, és eldobjátok azt. Az idekerül. Ez undorító”

– hangsúlyozta.

„Amit megvásároltok és eldobtok, az mind ide jut az átkozott tengerbe. Gondolkodjatok el ezen. Eljöttünk ide, és minden tele volt műanyaggal!”

„Mindenkinek lépnie kell. Be kell fejeznünk azoknak a cégeknek a támogatását, akik vakon, a saját profitjuk növelése érdekében tönkreteszik a gyönyörű bolygónkat. Kérlek titeket, ne vásároljatok műanyagot és mindig válasszátok az újrahasznosítást. Már ezzel elérhetünk valamit, ha csak ilyen keveset is teszünk” – magyarázta.

Borítókép: CRJ Services /Twitter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!