gladiátor

2018.04.07. 14:22

Eladták Russel Crowe páncélját

A becsült ára négyszereséért, 125 ezer ausztrál dollárért (25 millió forint) kelt el szombaton egy sydneyi árverésen az a felsőtestet védő páncél, amelyet Russell Crowe viselt a Gladiátor című filmben.

Gladiateur Gladiator 2000 real Ridley Scott Russel Crowe. Collection Christophel © DreamWorks / Universal Pictures

Forrás: AFP/Collection ChristopheL/Universal Pictures

Fotó: Dreamworks

A Sotheby's ausztráliai részlegének szakértői a mellvért értékét 20-30 ezer ausztrál dollárra becsülték. Hasonlóan túlszárnyalta a várakozásokat az a római szekér, amelyet Crowe a filmben használt, a tízezer ausztrál dollárra becsült kellék 65 ezer ausztrál dollárt hozott.

Az Art of Divorce elnevezésű aukción, amelyet az új-zélandi születésű, de Ausztráliában élő Oscar-díjas színész 54. születésnapján tartottak, 227 tételt árvereztek el Crowe filmrelikvia-gyűjteményéből, festményeiből, ékszereiből, óráiból és sporteszközeiből.

A legmagasabb kikiáltási árat, 135 ezer ausztrál dollárt az a hegedű érte el, amelyen Crow Jack Aubrey kapitányként játszott a 2003-as A kapitány és a katona: A világ túlsó oldalán című filmben.

Az árverés összbevételét még nem hozták nyilvánosságra, a Sotheby's az aukció előtt 2,5-3,7 millió ausztrál dollárra becsülte.

Borítókép: Russel Crowe a Ridley Scott rendezte Gladiátor címszereplőjeként a sok dollárt hozó páncélban

AFP / Collection ChristopheL / Universal Pictures / DreamWorks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!