koncert

2017.11.29. 10:46

Új lemezével tér vissza az Arénába James Blunt

A brit popsztár jövő májusban lép fel hazánkban.

James Blunt live beim La Noche de Cadena 100 Konzert im WiZink Center. Madrid, 25.03.2017 | usage worldwide

Az egyik legvisszafogottabb és legkedvesebb sztár, James Blunt újra Budapestre érkezik, hogy a magyar közönséget ismét magával ragadja egyedülálló zenei világába. Bluntnak a 2018 május 28-i lesz a harmadik koncertje a Papp László Budapest Sportarénában: először 2008 októberében, legutóbb 2014 októberében lépett fel itt.

Katonából lett popsztár

A 43 éves James Blunt a Bristoli Egyetemen végzett tanulmányai után a katonai pályát választotta, 1997-től tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta No Bravery című dalát.

2002-ben szerelt le a hadseregtől és rögtön az EMI Publishing-hez szerződött, mint énekes-dalszerző. Debütáló albuma 2004 októberében jelent meg és nagyrészt általános közönnyel fogadták. Majd kijött az a bizonyos harmadik kislemez, a You’re Beautiful.

Ez a nagy sláger kellett ahhoz, hogy elinduljon a karrierje: további négy album és négy listavezető sláger, öt Grammy jelölés (valamint BRIT-, Ivor Novellos- és MTV-díjak), közel 20 millió eladott lemez, 40 millió dalletöltés világszerte. Továbbá 6 millió like a Facebookon, és egy elképesztő, 412 milliós nézettség a Youtube-on.

Legújabb albuma The Afterlove címmel tavasszal jelent meg, az elmúlt hónapokban pedig Robin Schultz szerzeményével, az OK című dallal hallható folyamatosan a rádiókban.

Emellett hírnevével nemes ügyeket szolgál: jótékonysági szervezeteket támogat, valamint az éghajlati változás sürgető ügye mellett is kampányol.

Jegyek december 1-én 9 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.

Borítókép: AFP/DYD FOTOGRAFOS / GEISLER-FOTOPRESS / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!