Nap képe

2016.09.15. 16:35

A tűzfal vonzásában - Ha Piedone ismét visszakacsint...

Dunaújváros/Kulcs - Kosztolányi György képzőművész sok Piedone-filmet nézett. Meg is lett az eredménye.

Szabó Szabolcs

- Úgy lazítok, hogy a saját örömömre alkotok, dolgozgatok. Jelenleg egy kulcsi házban éldegélek és eddig rendre szemeztem a szomszéd ház tűzfalával, végül arra jutottam, hogy jó lenne egy vagány kis alkotással díszíteni eme üres területet. A téma adott volt, hiszen a közelmúltban halt meg az általam is tisztelt és szeretett Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz úszó, vízilabdázó és színész, aki leginkább a Piedone-filmekkel, spagettiwesternekkel és a Terence Hill-lel közös filmjeivel vált ismertté. Pályáját sikeres sportolóként kezdte: ő volt az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy percen belüli eredményt ért el. Már életében a filmtörténet egyik legendás, sokat emlegetett alakjává vált.

Kosztolányi György és kedven mozihősei a ház falán. Szabadidős tevékenység keretében készült az alkalmi freskó Fotó: Ady Géza

Megvallom őszintén és is nagyon bírtam a filmjeit, sőt az egész figurát. Tehát, itt volt eme üres fal, én pedig el kezdtem dolgozni, hát ez lett belőle... - mondta el lapunknak Kosztolányi György képzőművész, aki rapid tárlatként is tekint friss munkájára.

- Természetesen ez egy poén. Ha akad majd jobb ötletem, lemeszelem és belevágok valami másba, ám mindezzel jelenleg elégedett vagyok. Humoros így felkelni nap mint nap. Kinézek az ablakon és ott találkozom szembe a két mozihőssel, magam is jókat mosolygom mindezen - tette hozzá az alkotó, aki elárulta, a közeljövőben újabb munkákkal jelentkezik majd, immáron nem a makaróniwesternek korszakából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!