Nagyvenyim

2016.11.06. 17:25

Figyelnek egészségükre - Szűrővizsgálatok és világhírű professzor előadása

Nagyvenyim - Élen az egészségmegőrzésben - a résztvevők számát tekintve ez is lehetne mottója a művelődési ház által szervezett szombat délutáni rendezvénynek.

Horváth László

Az idei második alkalommal a százat is meghaladta a műszeres vizsgálatokra jelentkezők száma. MERI-DIM számítógépes teljeskörű szervi állapotfelmérés, arteriográfos érvizsgálat, vérnyomás, vércukorszint ellenőrzés, BMI-mérés és egészséges életmódhoz kapcsolódó élelmiszerek börzéje várta az lakosságot.

Az arteriográfos vizsgálatok a férfiak körében is népszerűek. Képünkön dr. Kemény Ildikó vizsgálatvezető Várszegi Bélára helyezte fel a műszer érzékelőit Fotó: Horváth László

- Több mint hat éve hagyomány Nagyvenyimen az egészségnapi rendezvények megtartása - foglalta össze a szűrések történetét Mogyorós Mária művelődési ház vezető, főszervező. - Régebben a háziorvosi szolgálat keretén belül működött a szűrési rendszer, melyhez egy másik, ingyenes egészségmegőrzési programot kapcsoltunk hozzá. A korábbi hagyományok folytatásában előadásokból és szűrések kombinációjából állítjuk össze az aktuális kínálatot. Az előző években mértünk csontsűrűséget, rendelkezésre áll az alternatív gyógymódok és szűrések kedvelőinek a MERI-DIM vizsgálat. Tavaly volt prosztatarák-szűrésünk és szerveztünk melanoma vizsgálatot is. Az érdeklődésre jellemző, hogy a legtöbb meghirdetett vizsgálati lehetőségeket ismételni kell, olyan sokan jelentkeznek az egészségnap keretén belül. Például az arteriográfos vizsgálatra míg a falu egyik felén szórtuk a plakátot, máris betelt az őszi lista. A tapasztalatok okán ezt tavasszal egészen biztosan ismételjük. A hozzá kapcsolódó egyéb események még szervezés alatt állnak, amelyre majd nem árt időben jelentkezni - hívta fel a figyelmet a folytatásra a programszervező.

Dr. Kemény János (balra) és professzor dr. Papp Lajos régi ismerősként üdvözölte egymást utóbbi előadása előtt

A fentiekben elhangzottak szerint rendkívül népszerűek a nagyvenyimiek körében az egészségügyi szűrések. A siker záloga ezúttal nemcsak a műszeres vizsgálatok elérhetősége, hanem a programok komplexitása is, amelyhez nagyban hozzájárul az olyan nagy hírű előadók, mint prof. dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész meghívása. A világhírű professzor nagyvenyimi látogatásáról későbbi lapszámunkban egy összefoglalót is közlünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!