Nagyvenyim

2015.05.15. 17:07

1955-től végzett diákokat látták vendégül a nagyvenyimi iskolában

Nagyvenyim - A helyi általános iskolában 1955-től végzettek nagy részét látták vendégül az intézményben pénteken.

Pekarek János

Ha azt mondom, hogy még 1955-ben végzett diákok is ott voltak a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében pénteken délután, akkor csodálkozzanak csak, de higgyék is el nyugodtan: bizony, hogy ott voltak! Igaz, nem olyan sokan, mint mondjuk az 1995-ben vagy 2005-ben végzettek közül, de azért tisztességgel, szép számban képviselték évfolyamukat.

Hiszen még csak hetvennégy esztendősek...

Az egykori nagyvenyimpusztai általános iskola pénteken rendezte meg hagyományos évfolyam-találkozóját amelyre ezúttal az 5-re végződő számú években ballagott évfolyamok öregdiákjait hívták meg.

A legidősebbek közül egy öregdiák a pénteki ünnepségen: Sümegi Miklós hatvan éve végzett
Fotó: Zsedrovits Enikő

A sor 1955-el kezdődött és 2005-el ért véget: vagyis éppen öt évtized különbséggel végeztek a legöregebbek és a legfiatalabbak. Akik természetesen hozzátartozóikat is elhozták a jeles eseményre. Amelyet a Kossuth iskola mai növendékeinek műsora tett emlékezetessé. nyugodtan írhatjuk, hogy szem- és fülkápráztató műsora, mert a mai diákok nem csak tehetségben, de szorgalomban sem szenvednek hiányt! Olyan remek előadássorozatot produkáltak, dallal, tánccal, verssel örvendeztetve meg a meghatott nagyérdeműt, hogy csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatunk róluk.

Nem is maradt el a taps mint ahogyan az ünnepség utáni iskolabejárás, emlékező beszélgetés és a pezsgős koccintás sem. Hiszen volt mire visszaemlékezni, bőven...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!