Nagyvenyim

2014.03.25. 17:30

Aranykezű öltögetők Nagyvenyimen

Nagyvenyim - Szabóné Lőrincz Ilona polgármester is köszöntötte az ötéves Aranykezű Öltögetők Klub tagjait a szombati foltvarrótalálkozón.

Körmendi Erzsébet

Az Aranykezű Öltögetők Klub tagjainak a meghívását közel százan fogadták el a térségből, és az ország távoli részeiről, Ajkáról, Fonyódról, Fehérvárcsurgóról is érkeztek foltvarrók, hogy közösen ünnepeljenek a jubiláló klub tagjaival, akiknek Szabóné Lőrincz Ilona polgármester egy varrógépet ajándékozott az önkormányzat és a művelődési ház nevében. Az elöljáró azt kívánta, töltsék továbbra is hasznosan a szabadidejüket, gyönyörű alkotásokkal öregbítsék Nagyvenyim hírnevét, kiállításaikkal színesítsék a rendezvényeket a jövőben is.

Berczeli Istvánné Katika az aranykezű öltögetők vezetője

Berczeli Istvánné, Katika klubvezető elmondta, nagyon sokat dolgoztak a rendezvény sikeréért, számos ajándékot varrtak tombolatárgyként. Öt évvel ezelőtt alakult csoportjuknak egyébként nyolc tagja van, hetente egyszer találkoznak a művelődési házban, új varrogatnak, folyton kutatják és figyelik az új technikákat, és megosztják azokat egymással, hogy folyamatosan gyarapodjon, fejlődjön foltvarró tudásuk. A rendezvényre egyébként ollótartó alapanyagot vittek mintadarabként, azt adták ajándékba, hogy a résztvevők elkészíthessék közösen a kis munkát, és elvihessék haza emlékként. Az aranykezű öltögetők remélik, a regionális találkozó helyszínét szegélyező kiállításon bemutatott alkotásaik is elnyerték a vendégeik tetszését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!