Ízélmények

2017.09.26. 09:30

Kulináris kavalkád: Ezúttal is nehéz dolga volt a zsűrinek!

A szombaton rendezett Kulináris Kavalkádon minden verseny kategóriában az I. helyezettet díjazták kupával, a II. és III. helyen végzők pedig oklevelet kaptak. Idén a pálinka- és borversenyben különdíjat is adott a zsűri.

Szabó Szabolcs

a

Lássuk hát az eredményeket:

Lekvárfőző verseny: I. Kiss Ildikó – ribizli, II. Tóthné Kolmankó Diána – fahéjas szilva, III. Kiss Ildikó – sárgabarack.

Házi borok versenye: I. Botka Árpád – vásártéri shiller, II. Androvics János – fekete szőlő, III. Kuminka József (idősebb) – házi vegyes, különdíj: Simon Attila – ribizlibor.

Házi pálinkák versenye: I. Rauf fivérek – irsai törköly, II. Deák József – birs, III. Rauf fivérek – cigánymeggy. Különdíj: csoki-narancs ifjabb Kuminka József.

Főzőverseny: I. „Vak Vadász” – tiszapüspöki vadpörkölt fenyőtinóru gombával, az erdő gyümölcseivel, dödöllével, II. Kernács Pál – házi parpadale aszaltszilvás sajtmártásban helyben füstölt lazaccal, III. NTFE – Müller Imre és fia füstölt csülkös őzpörkölt.

Finom falatok sokasága várta a résztvevőket Fotó: Ady Géza

A szervezők részéről Vargáné Kaiser Katalin polgármester elmondta, valamennyi fellépőnek, a lebonyolításban részt vevő tagnak és zsűritagnak valamint a résztvevőknek is köszönik a részvételt, a sportcentrumnak pedig a helyet, a művelődési háznak, a szüreti felvonulóknak, táncosoknak pedig a kiváló együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!