Nagyvenyim

2015.11.15. 14:22

Falusi egészségnap az egész falunak

Nagyvenyim - Ismeretterjesztő előadások és szűrővizsgálatok tették szemléletessé, mekkora kincsünk az egészség!

Pekarek János

Tél közeledtével mindig mintha kissé megélénkülne a közösségi élet a településen – amely amúgy sem szokott téli álmot aludni. Ezen a hétvégén például (sok más esemény mellett) Egészségnapot is rendeztek a faluban.

Németh Zsuzsa vérnyomását mérik a szakemberek. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezen az Őszi Egészségnapon a művelődési ház nagytermét és az iskola előcsarnokát foglalták el az előadók és a közönség tagjai. Nagyon komoly témák kerültek szóba: csupa olyan betegség, ami manapság (sajnos) egyre gyakrabban támad meg minket. Dr. Gorka Eszter, az Országos Onkológiai Intézet (Budapest, Kékgolyó utca...) orvosa például a bőrrák egyik legveszélyesebb fajtájának, a melanómának a korai felismeréséről beszélt. A mellrák megelőzhető címmel Kárpáti Zsuzsa és Horváth Éva Viktória világosította fel nőtársait. Az Alzheimer-kórról Kiss Csaba Gábor szociális menedzser beszélt, míg az időskorúak egészségügyi problémáiról dr. Zseli József tartott előadást.

De rendeztek szűrővizsgálatokat is a helyszínen. Így volt alkari csontsűrűség-mérés, melanóma-szűrés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!